Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ξεκίνησαν τα έργα στο κτίριο του Ιδρύματος: "Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου-Ιούνιος 2016



Οι σεισμοί Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 έπληξαν σοβαρά το κτίριο του Ιδρύματος:
«Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου» με συνέπεια να κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες επικίνδυνο προς χρήση. Για τον λόγο αυτό παρουσιάσθηκε άμεση ανάγκη για την μεταφορά των περιθαλπομένων και μέρους του εξοπλισμού του Ιδρύματος σε άλλον χώρο ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία του, αλλά να συνεχιστεί ακόμη και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες μέχρι να κοπάσουν οι σεισμοί και να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός για το μέλλον. Ο χώρος αυτός ήταν το κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας, όπου και φιλοξενήθηκε το Ίδρυμα έξι περίπου μήνες, μετά την στοιχειώδη διαμόρφωσή του σε χώρο κατάλληλο να ανταποκριθεί στις ειδικές ανάγκες λειτουργίας ενός γηροκομείου.

Χάρη στην δωρεά προκατασκευασμένων οικίσκων από το Ίδρυμα της εταιρείας J.T. INTERNATIONAL, στην οικονομική ενίσχυση από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και σε ίδιες δαπάνες, από τον Αύγουστο του 2014 το Ίδρυμα έχει μετεγκατασταθεί στους οικίσκους αυτούς και εκεί στεγάζεται προσωρινά μέχρι την αποκατάσταση του πληγέντος από τους σεισμούς ιστορικού κτιρίου του.
Από τον Μάιο 2016, αφού περατώθηκαν οι σχετικές διατυπώσεις, άρχισαν τα έργα της αποκατάστασης του κτιρίου του Ιδρύματος με δαπάνη εξ ολοκλήρου του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. Τα έργα θα πραγματοποιηθούν από την κατασκευαστική εταιρεία REDEX A.E. μέσα σε χρονικό διάστημα 13 μηνών. Η αποκατάσταση και η επέκταση του κτιρίου θα διέπονται από την τελευταία σχετική νομοθεσία και το αποτέλεσμα θα είναι να αποδοθεί στην κοινωνία μας μια σύγχρονη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε η προσφορά υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους και πάσχοντες συνανθρώπους μας να είναι η βέλτιστη.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος εκφράζει με συγκίνηση την απεριόριστη ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της προς όλους εκείνους που ευαισθητοποιήθηκαν από την πρόσφατη περιπέτειά του και έσπευσαν να το βοηθήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο διέθεταν, να την υπερβεί. Είναι αναμφισβήτητο ότι χωρίς την δική τους συνδρομή θα ήταν υπερβολικά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να συνέλθει το Ίδρυμα μετά το σοβαρότατο πλήγμα που του κατέφεραν οι σεισμοί, ενώ δοκιμαζόταν ήδη και εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την σφοδρή οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Τώρα, όμως, χάρη στην ευεργετική διάθεση των συνανθρώπων μας, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι οι δύσκολες μέρες θα αποτελέσουν παρελθόν ενώ το Ίδρυμα θα αναγεννηθεί, όπως και άλλες φορές συνέβη στην εκατόχρονη ιστορία του, και θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην κοινωνία μας.




























      Η υπογραφή της σύμβασης του έργου αποκατάστασης του κτιρίου του Ιδρύματος από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής παρουσία και άλλων μελών της.