Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Υλικό από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος

     Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 το Ίδρυμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του . Στη γιορτή παρευρέθηκαν εκπρόσωπο της εκκλησίας, της πολιτείας,υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και λοιποί προσκεκλημένοι.
     Η ομιλία της Προέδρου του Ιδρύματος επ'ευκαιρία της κοπής της πίτας




         Σεβαστοί Πατέρες,
Κύριοι Εκπρόσωποι της Πολιτείας,
Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε ευχαριστώντας σας θερμά που, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας, τιμάτε με την παρουσία σας την αποψινή γιορτή μας για την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματός μας και παρευρίσκεσθε για να ενώσετε μαζί με τις δικές μας και τις δικές σας ευχές για την καλή και ευδόκιμη πορεία του μέσα στο 2017, την οποία, ως Διοικούσα Επιτροπή του ατενίζουμε με αισιοδοξία.
Πράγματι, απόψε, ύστερα από δυο χρόνων αγώνες, είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις που θα ευχαριστήσουν όλους εκείνους που αγαπούν το Γηροκομείο του Ληξουρίου, που επιθυμούν την συνέχιση  της εκατόχρονης προσφοράς του στον τόπο μας, εκείνους που πίστεψαν σε μας, μας ενίσχυσαν και εξακολουθούν να μας ενισχύουν ηθικώς και υλικώς στο δύσκολο έργο μας.
 Παρά το δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον της εποχής μας, επιτελώντας ως Διοικούσα Επιτροπή αυτού του Ιδρύματος το χρέος μας προς αυτό, τηρώντας την υπόσχεση που δώσαμε στη συνείδησή μας και στους Ιδρυτές του, με σκληρή δουλειά, με συνέπεια, με συντονισμένες προσπάθειες, με σωστή διαχείριση, αξιοποιώντας κάθε πόρο του και σε αγαστή συνεργασία με τον Διευθυντή του έχουμε κατορθώσει να διασφαλίζουμε, απ’ τη μια τα οικονομικά μέσα για την απρόσκοπτη λειτουργία του και απ’ την άλλη να έχουμε ήδη εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του που παραλάβαμε μαζί με την διοίκησή του. Στόχος μας είναι, το συντομότερο δυνατόν, να εξοφλήσουμε και τις υπόλοιπες οφειλές ώστε, όταν έρθει η ώρα, να παραδώσουμε το Ίδρυμα ελεύθερο από οικονομικά βάρη, με ανακτημένο το κύρος του.
Το δεύτερο ευχάριστο νέο είναι ότι, όπως διαπιστώνετε ιδίοις όμμασι, τα έργα αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου του Ιδρύματος, τα οποία εκτελούνται δαπάναις του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»,  προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και, με την βοήθεια του Θεού, το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί. Τότε το Γηροκομείο θα διαθέτει ένα σύγχρονο κτίριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του τελευταίου σχετικού νόμου και αυτό θα του εξασφαλίσει την δυνατότητα καλύτερης λειτουργίας και βελτίωσης των προσφερόμενων στους περιθαλπόμενους υπηρεσιών. Ελπίζουμε επίσης ότι θα έχουμε την δυνατότητα εμπλουτισμού της λειτουργίας του και με άλλες υπηρεσίες που θα κάνουν ανετότερη, πιο ευχάριστη και δημιουργική την ζωή των περιθαλπομένων μας, όπως τους αξίζει μετά τον αγώνα, τους κόπους και τις θυσίες της παραγωγικής τους ζωής. Θα διευκολύνουν, επίσης, την δύσκολη εργασία των εργαζομένων.
Όπως, λοιπόν, διαπιστώνετε, ο αγώνας για το ακόμη καλύτερο δεν έχει τέλος. Έχει μόνο συνέχεια. Σ’ αυτή τη συνέχεια του αγώνα και των προσπαθειών μας σας θέλουμε όλους κοντά μας, δίπλα μας, συναγωνιστές, βοηθούς και αρωγούς. Εξάλλου είναι αναπόσπαστο φωτεινό κεφάλαιο της ιστορίας του Γηροκομείου μας οι ευεργέτες του, διακεκριμένοι ή απλοί άνθρωποι, που από το περίσσευμα της αγάπης τους προς τον συνάνθρωπο το στήριξαν και το στηρίζουν με κάθε τρόπο, ατομικά καταξιώνοντας τον εαυτό τους και συλλογικά συμβάλλοντας  δραστικά  στην εξασφάλιση της συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στον τόπο μας αυτού του ανεκτίμητης αξίας Φιλανθρωπικού Ιδρύματος για την οποία μας μακαρίζουν όσοι το στερούνται.
                                                         Σας ευχαριστώ.
 Με την ευκαιρία της αποψινής γιορτής εκφράζουμε επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες μαζί με τις ευχές μας για κάθε καλό στον κύριο Βαγγέλη Κονάδη, ο οποίος κάθε χρόνο μας προσφέρει την βασιλόπιτα και γλυκίσματα για την εκδήλωσή μας.
Επίσης, εκφράζουμε πολλές ευχαριστίες και ευχές για συνεχή πρόοδο στον μαέστρο κύριο Σπύρο Θεοτοκάτο, όπως και στα μέλη της χορωδίας του, οι οποίοι με μεγάλη ευχαρίστηση κάθε χρόνο στολίζουν την γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος με ωραία χορωδιακά τραγούδια.
Πολλές ευχαριστίες, επίσης, και ευχές για υγεία και χαρά απευθύνουμε σε όλους τους δωρητές του Ιδρύματος, οι οποίοι έχοντας πάντοτε στο νου και στην καρδιά τους το Γηροκομείο μας το στηρίζουν με όποιο τρόπο και μέσον είναι στον καθένα δυνατόν. 

                                                    Ληξούρι, 22-01-2017.
                                               Για την Διοικούσα Επιτροπή
                                                          Η Πρόεδρος
                                                    



























Χριστίνα Τσαγγαράτου - Βαλσάμου