Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

   Την Δευτέρα 27/01/2020 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος έγινε η τελετή
της κοπής της βασιλόπιτας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριου , του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, περιφερειακού συμβούλου, των περιθαλπομένων, των εργαζομένων και πολλών συμπολιτών μας.  Την τελετή κόσμησε με εορταστικό πρόγραμμα η χορωδία και μαντολινάτα Αργοστολίου.
   Παρατίθεται η ομιλία της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Τσαγγαράτου και φωτογραφικό υλικό:
Σεβασμιώτατε, αιδεσιμώτατοι, κύριε Περιφερειακέ Σύμβουλε, κύριε Δήμαρχε και εξ οφίτσιο μέλος της Δ.Ε. του Ιδρύματος, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριε Πρόεδρε της Τ.Κ. Ληξουρίου, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, κυρίες και κύριοι πρώην μέλη της Δ. Ε. του Ιδρύματος, κυρίες και κύριοι.

             Κάθε γιορτή προσφέρει χαρά σε όσους συμμετέχουν σ’ αυτήν και ιδιαιτέρως σε ανθρώπους που δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν έξω από τον χώρο στον οποίο στεγάζονται, να βρεθούν σε εκδηλώσεις,  να συναναστραφούν με γνωστούς και φίλους, να ανταλλάξουν ευχές και  γενικώς, να επικοινωνήσουν με τους συνανθρώπους τους. Αποζητούν όμως όλα αυτά ιδιαιτέρως σε περιόδους εορτών και η έλλειψή τους τούς στενοχωρεί και τους θλίβει. Γι’ αυτό, κάθε γιορτή που γίνεται στο Γηροκομείο μας έχει πρωτίστως αυτή την ιδιαίτερη σημασία, της προσφοράς στους περιθαλπομένους μας χαράς, ψυχαγωγίας και, πάνω απ’ όλα, της ευκαιρίας επικοινωνίας με τους άλλους μέσα σ’ ένα εορταστικό, χαρούμενο κλίμα. 
Η ωφέλεια, όμως, αγγίζει με την ίδια δύναμη και όλους εκείνους που, ανταποκρινόμενοι στις προσκλήσεις μας σπεύδουν να  πλαισιώσουν με την παρουσία και τη δράση τους τις εκδηλώσεις αυτές. Γιατί και η χαρά της προσφοράς είναι πολύ μεγάλη, με αναμφισβήτητες θετικές, έως θεραπευτικές, συνέπειες στον ψυχικό και πνευματικό μας κόσμο. Μια ευχή, μια θερμή χειραψία, ένας καλός λόγος, ένα χάδι, ένα τραγούδι, είναι βάλσαμο στην ψυχή όχι μόνο αυτού που τα δέχεται, αλλά και αυτού που τα προσφέρει. Είναι ένα ηθικό στήριγμα ανυπολόγιστης αξίας για όλους.
Κάθε γιορτή όμως είναι και για την Διοικούσα Επιτροπή αυτού του Ιδρύματος μια ευκαιρία επικοινωνίας με σας, τους συμπολίτες μας και ενημέρωσής σας, ευτυχώς πλέον, για σημαντικές εξελίξεις ως προς τον συνεχή εμπλουτισμό και την βελτίωση των προσφερομένων προς τους περιθαλπομένους μας υπηρεσιών. Ευρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, πέραν όσων γνωρίζετε από προηγούμενες ενημερώσεις μας, από την 1η Νοεμβρίου 2019 λειτουργεί επιπλέον μέσα στο κτήριο του Ιδρύματος σε ειδικό χώρο, πλήρως εξοπλισμένο φυσικοθεραπευτήριο και έμπειρη φυσικοθεραπεύτρια προσφέρει τις υπηρεσίες της τόσο στους κινητικούς όσο και στους κατάκοιτους περιθαλπομένους μας με στόχο την θεραπεία, την ανακούφιση από επώδυνες παθήσεις και γενικότερα την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.
Μια άλλη ευχάριστη είδηση που σας ανακοινώνουμε απόψε είναι ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και οι διαδικασίες για το έργο της εκ βάθρων ανάπλασης του περιβάλλοντος το κτήριο χώρου, με στόχο  να γίνει όχι μόνο περισσότερο λειτουργικός και  ευχάριστος αλλά να προσφέρει και την δυνατότητα για ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες  που θα αναβαθμίσουν και θα εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τις προσφερόμενες στους συνανθρώπους μας  υπηρεσίες. Στο θέμα, όμως, αυτό θα επανέλθουμε με περισσότερα  στοιχεία σε άλλη μας συνάντηση, όταν θα έχουμε συνηγόρους μας και τα έργα. 
Στο καθόλου εύκολο έργο μας, για να φέρουμε σε πέρας το τιμητικό καθήκον και την υποχρέωση που εθελουσίως έχουμε αναλάβει και εμείς με την σειρά μας, όπως τόσοι άλλοι πριν από μας στα 106 χρόνια λειτουργίας αυτού του Αγαθοεργού Ιδρύματος,  σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες και βοηθούς. Τους εκλεγμένους μας άρχοντες, οι οποίοι ήδη πρόθυμα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μας βοηθήσουν και να συνεργασθούν μαζί μας σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους καθώς και όλους τους συμπολίτες μας, γιατί μόνο με αυτό το θαυματουργό μείγμα κατάφερε αυτό το θαυμαστό Ίδρυμα, υπερνικώντας πλήθος αντιξοότητες να εξασφαλίσει την καρποφόρα διαδρομή του μέσα στον χρόνο, διαδρομή που είναι αδήριτη υποχρέωσή μας να την διασφαλίσουμε και για το μέλλον.
     Ωστόσο, επειδή τίποτε δεν θεωρούμε δεδομένο, αισθανόμαστε την υποχρέωση στην αποψινή μας γιορτή να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μας τον χρόνο που πέρασε και στήριξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το έργο μας. Επίσης, να ευχαριστήσουμε όσους, στην διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ζεστή καρδιά πέρασαν το κατώφλι μας για να φέρουν την χαρά στους ανθρώπους μας με τα τραγούδια, τα δώρα και τις ευχές τους. Ανάμεσά τους τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δημήτριο, ο οποίος αγαπά το Ίδρυμά μας, και στις επισκέψεις του βλέπει έναν, έναν ατομικά όλους τους περιθαλπομένους μας, πάντοτε με τις ευλογίες του και έναν παρηγορητικό και ενισχυτικό λόγο στα χείλη. Τον Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Τραυλό καθώς και τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους μας που μας επισκέφθηκαν όχι μόνο για εθιμοτυπικούς λόγους, αλλά και για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους και την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στο έργο μας. Ιδιαιτέρως οφείλουμε ευχαριστίες και:   Στον Σύλλογο Άγγλων Κεφαλληνίας, F.L.I.K. που είναι οι πρώτοι που κάθε χρόνο μας μεταδίδουν με την επίσκεψη και τα δρώμενά τους το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα παιδιά του Β΄ Νηπιαγωγείου Ληξουρίου με τους εκπαιδευτικούς τους καθώς και τους μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου με τους δασκάλους τους, που πλημμύρισαν τον χώρο με την χαρούμενη παρουσία τους, τα κάλαντα και τα τραγούδια τους.   Την ομάδα μπάσκετ Ληξουρίου του Ν.Ε.Ο.Λ. Την Τοπική Κοινότητα Κατωγής και τους τραγουδιστές της με τα ωραία τραγούδια τους.  Την Χορωδία Ληξουρίου και την Φιλαρμονική Ληξουρίου με το εορταστικό τους πρόγραμμα. Ευχόμαστε σε όλους να είναι αίσιο και δημιουργικό το νέο έτος 2020 και να επιφυλάσσει για όλους υγεία,  χαρά και πρόοδο στον τομέα του καθενός.
          Πρέπει να ευχαριστήσουμε επίσης και όσους εθελουσίως  συνέβαλαν στην επιτυχία της αποψινής εορταστικής εκδήλωσης: Τον και μέλος της Δ.Ε. του Ιδρύματος κ. Βαγγέλη Κονάδη,  για την βασιλόπιτα και τα εκλεκτά εδέσματα που προσφέρει για πολλοστή φορά. Τον κ. Βαγγέλη Μαρούλη, τον κ. Άγγελο Διονυσάτο, και την κ. Μαρία Γρηγοροπούλου για τα εδέσματα και τα αναψυκτικά που προσέφεραν.
          Όλως ιδιαιτέρως οφείλονται ευχαριστίες στην εξαίρετη Χορωδία Αργοστολίου, στον πρόεδρό της κ. Λούζη, στους χορωδούς και στον μαέστρο της κ. Σπύρο Θεοτοκάτο, γιατί πάντοτε με την καρδιά τους έρχονται και στολίζουν τις εκδηλώσεις μας με το ωραίο τους πρόγραμμα, όπως θα γίνει και στην αποψινή μας γιορτή. Ευχαριστούμε επίσης και την κοινοπραξία των Ferry για την δωρεάν μεταφορά τους.   
Ευχαριστούμε θερμώς και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας τιμώντας μας με την παρουσία σας και ευχόμαστε κάθε καλό σε σας και στις οικογένειές σας.