Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 

                                                                        Ληξούρι  12/7/2022

                                                                        Αριθ. Πρωτ: 120

         

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ  ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΛΟΓΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ  56.917,26 τ.μ.

 

        Η  Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου (Μ.Φ.Η. – Φ.Ι.Λ.)   έχοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 8/2-2-2022 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση αγροτεμαχίου επιφανείας 56.917,26 τ.μ .ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, τα οποίο ευρίσκεται στην θέση ΛΟΓΓΟΣ περιοχής Δήμου Ληξουρίου ,

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ει

 

Πλειοδοτικό διαγωνισμό με ανοιχτές  προσφορές για την μίσθωση για το χρονικό

διάστημα τριών (3) ετών, με δυνατότητα ανανέωσης του συμφωνητικού για άλλα δύο (2) έτη, αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή ΛΟΓΓΟΣ Δήμου Ληξουρίου,  επιφανείας 54.917,23 τ.μ., το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αγροτικές καλλιέργειες.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 21η Ιουλίου 2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ., ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής που έχει  ορισθεί για τον σκοπό αυτό, η οποία θα συνεδριάσει στο γραφείο του Ιδρύματος  Μ.Φ.Η – Φ.Ι.Λ  στο Ληξούρι.

 

΄Αρθρο 1.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ:

Το παραπάνω ακίνητο μισθώνεται στην κατάσταση που ευρίσκεται σήμερα.

 

΄Αρθρο 2.

ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

Τιμή εκκίνησης, ορίζεται το ποσόν των € 4.000,00  ( τέσσερις χιλιάδες) κατ’έτος.

 

΄Αρθρο 3.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:

          Για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι, ή ο νόμιμος πληρεξούσιος αυτών, θα πρέπει να υποβάλουν φάκελο, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους σύμφωνα με την παρούσα διακήρυξη.

          Οι φάκελοι υποβάλλονται  με οποιονδήποτε τρόπο, στο Ίδρυμα Μ.Φ.Η- Φ.Ι.Λ, όπου θα παραλαμβάνονται, μέχρι την 19η Ιουλίου 2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ.

          Φάκελοι με συμμετοχές που υποβάλλονται ή περιέρχονται στο Ίδρυμα με οποιονδήποτε τρόπο εκπρόθεσμα, επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγισθούν.

Στον φάκελο πρέπει να αναγράφονται  ευκρινώς:

·        Ο πλήρης τίτλος του Ιδρύματος που διενεργεί τον διαγωνισμό.

·        Ο αριθμός της διακήρυξης.

·        Η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού.

·        Τα στοιχεία του συμμετέχοντος (επώνυμο ή επωνυμία, το Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ. του συμμετέχοντος).

Οι  συμμετέχοντες, οφείλουν να καταθέσουν, υποχρεωτικά  τον φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής, εγκαίρως και προσηκόντως, ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.

 

΄Αρθρο 4.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί  με ανοικτές προφορές, οι οποίες υποβάλλονται από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους ή από τους νομίμως εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους αυτών.

Στην περίπτωση συμμετοχής δι’ αντιπροσώπου το πληρεξούσιο ή η εξουσιοδότηση  θα παραδίδεται στην Επιτροπή πριν από την έναρξη των  προφορικών προσφορών.

Οι προσφορές θα ισχύουν μέχρι τριάντα (30) ημέρες, αφ’ ότου η κατακυρωτική απόφαση γνωστοποιηθεί εγγράφως σε αυτούς.

Δικαιολογητικά συμμετοχής:

          Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους  στην παρούσα δημοπρασία υποχρεούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :

·                       Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία έκαστος ενδιαφερόμενος θα αναφέρει ότι έλαβε γνώση και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας διακήρυξης, ότι έλαβε γνώση της πραγματικής και νομικής κατάστασης του ακινήτου, την οποία εξέτασε λεπτομερώς με την βοήθεια ειδικών και ότι έχει επισκεφθεί το ακίνητο, του οποίου την πραγματική και νομική κατάσταση γνωρίζει και αποδέχεται.

·                        Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

·                        Εξουσιοδότηση με θεωρημένο το  γνήσιο της υπογραφής, σε περίπτωση κατά την οποία η προσφορά υποβάλλεται δι’ αντιπροσώπου.

 

΄Αρθρο 5.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Επιτροπή, ελέγχει και αξιολογεί τα δικαιολογητικά των συμμετεχόντων, αν είναι πλήρη και σύμφωνα  με τους όρους της διακήρυξης.

          Η πρώτη προφορική προσφορά πρέπει να είναι ανώτερη του ελάχιστου ορίου κατά ποσοστό 2% τουλάχιστον, δηλαδή να ανέρχεται στο ποσόν των €4.080,00 (τέσσερις χιλιάδες ογδόντα). 

Αφού ελεγχθούν και αξιολογηθούν τα δικαιολογητικά συμμετοχής και διαπιστωθεί ότι είναι πλήρη και σύμφωνα  με τους όρους της διακήρυξης, τότε και μόνο θα γίνει η έναρξη της   διαδικασίας για την υποβολή των ανοικτών προσφορών .

Κάθε προσφορά είναι υποχρεωτική για τον πλειοδότη, η δε υποχρέωση αυτή, μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους επόμενους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, το δηλώνει στην Επιτροπή του διαγωνισμού, προσκομίζοντας ταυτόχρονα το πληρεξούσιο ή την εξουσιοδότηση.

Οι προσφορές εγγράφονται στο πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού και στον πίνακα του πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος και υπογράφεται από τους πλειοδότες κατά τη σειρά που εκφωνούνται.

 

΄Αρθρο 6.

ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΣΗΣ – ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ:

·        Μετά το πέρας του διαγωνισμού, η Επιτροπή διενέργειας, συντάσσει πρακτικό με το οποίο προτείνει αιτιολογημένα στη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος Μ.Φ.Η. – Φ.Ι.Λ την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού στον πλειοδότη ή την επανάληψη αυτού. Το πρακτικό μαζί με τον πίνακα του πλειοδοτικού διαγωνισμού  υποβάλλονται στη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος Μ.Φ.Η.- Φ.Ι.Λ. η οποία  αποφασίζει την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

·        Η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού επαφίεται στην κρίση της Δ.Ε. του Ιδρύματος Μ.Φ.Η. – Φ.Ι.Λ. χωρίς οποιοσδήποτε από τους πλειοδότες να αποκτά κανένα δικαίωμα σε περίπτωση απορρίψεως της προσφοράς του.

·        Ο τελευταίος πλειοδότης, αν δεν διαμένει στον τόπο διενέργειας του διαγωνισμού, οφείλει να διορίσει υποχρεωτικώς με προφορική του δήλωση, που καταχωρίζεται στα πρακτικά, αντίκλητό του, που διαμένει στο τόπο αυτόν, προς τον οποίο κοινοποιείται η έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

·        Αυτός που θα αναδειχθεί πλειοδότης , οφείλει να προσέλθει μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες αφότου του κοινοποιηθεί η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπή του Ιδρύματος Μ.Φ.Η.-Φ.Ι.Λ. για κατακύρωση σε αυτόν του αποτελέσματος του διαγωνισμού, να υπογράψει το μισθωτήριο συμβόλαιο που θα συνταχθεί και να καταβάλλει το τίμημα σύμφωνα με τους όρους της παρούσας διακήρυξης για το πρώτο έτος μίσθωσης με κατάθεση αυτού στο τραπεζικό λογαριασμό που θα του υποδειχθεί από το Ίδρυμα. Σε περίπτωση που αθετήσει την υποχρέωσή του αυτή, κηρύσσεται έκπτωτος, η κατατεθειμένη εγγύηση καταπίπτει υπέρ του Ιδρύματος Μ.Φ.Η - Φ.Ι.Λ. και ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται εις βάρος του.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση: Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου, Βικεντίου Χαριτάτου 12, Τ.Κ. 28200, Ληξούρι Κεφαλληνίας. Τηλ. 2671091262. e-mail: info@girokomeio-lixouriou.gr

Το πλήρες σώμα της διακήρυξης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μ.Φ.Η-Φ.Ι.Λ.  https://girokomeio-lixouriou.blogspot.com/

         

                                                                       Για την Διοικούσα Επιτροπή

                                         

                                                                                    Η Πρόεδρος

 

                                                                             Χριστίνα Βαλσάμου